Høstens komme --

16. mar, 2016

Tinka til Jim Møllnes har mange premier å se tilbake på - 1.pr UK samt en rekke 3 og 2 premier i AK. Sist helg lykkes hun med 1.pr. AK og gleden er like stor hos meg som hos Jim. Grunnen til alle de 3 og 2 premiene har vært treg reising og jeg måtte jo spørre Jim hva som hadde skjedt; Forklaringen fører for langt å komme inn på her men det var et enkelt knep som fikk det hele til å løsne og vipps.. 4 fuglearbeid - djerv reis og RIOS og 1.pr. AK.

GRATULERER HJERTLIGST JIM 🙂.

Tinka blir farlig å møte i VK - bare vent !!!

Selv var jeg på Smøla i helga og stilte i AK for første gang med Lady Gaga og Goldfinger av Vor-Point. Litt lite fugl gjorde at Gaga ikke fikk sin tjangse men Fingo støkket desverre og ble for langt etter. 0 pr. i boka og skjerpings til neste gang. Kritikkene til topp premie og det er slik det skal være. 

Ønsker dere alle en God Påske enten dere er på fjellet eller sjøen.

Langevåg den 16. mars,

Aslak

7. mar, 2016

G-kullet er blitt voksne - tiden flyr og vi feirer 2 års dagen med hyggelig melding fra Samuel Larsen som fikk 1.pr UK på Gaya av Vor-Point på hennes siste dag i UK. Dermed er det to i kullet med 1.premie. Lady Gaga fikk sin i fjor vinter og som kjent startet hun også i derby i høst og gikk helt til finalen. Vegard startet Goldfinger av Vor-Point på Ørskog-prøven i helgen i et skikkelig tungt snø-føre. Dessverre var det ikke fugl for ham ( eller  for noen i det hele tatt ) men "Fingo" imponerte med sin jaktlyst og sitt glimrenede søk og ble kåret til helgens beste "Ekvipasje".

Fra i dag av er det alvor med start i AK og med apport beviset i orden og dressuren forhåpentlig i orden blir det spennende tider resten av vintersesongen. En fjerde hann fra kullet, Gismo av Vor-Point, til Rune Gifstad, Namsos, har også planer om start og etter rapport å dømme ligger han godt an til topp premiering. Blir spennende å følge med dette kullet videre og om alle kommer seg opp til VK.

Langevåg 7. mars - 16.

Aslak

1. mar, 2016

Hei !

Det er lenge siden sist - skrivesperre heter det vist. Man er ikke riktig skribent uten at dette fenomenet treffer èn iblant. Vel - vi skriver 1. mars og med denne måned på kalenderen kommer vår-fornemmelsen. Jeg kan såvidt kjenne kriblingen og det samme synes også på hundene - særlig på Lady Gaga ( av vor-point ). Gaga og Fingo blir 2 år den 7. d.m. og da er det prøver med alvor som begynner. Begge er rimelig bra forberedt med apport-bevis og i god form. Det har vært en dritvinter så langt og dårlig med ryper så det har blitt mest terping på dressur/appell så får vi se hvor langt det holder i konkuranse med andre skarpskodde fuglehunder. Min egen form er også god så jeg gleder meg til vårens turer til fjells. Fineste tiden nå med mye sol og silkeføre, kvikk lunsj - kaffe-kok på bål og ryper som skratter i ren vårkåtskap.

Må også få nevne at Fingo har vært på "Høyskole" og lært seg nyttige ting. Anders Due tok han i skole i 6 uker og han kom hjem som utlærd i faget. Det blir spennende å se hans videre utvikling dette året, tredje året er jo et brytnings år for en hund - man vet liksom ikke helt før hunden er helt utviklet. Gaga har jeg tatt meg av selv og vi har et flott samarbeid. Hun er sterk og utholdenede og til tider noe drøy i søket men hun er lydig på fløyten og har god kontakt. Så får vi se da om hun tar steget opp i VK i løpet av vinteren. Jeg glemte nesten å berette om derbyen i høst. Gaga ble med helt til finalen men dessverre uten å komme for fugl - søksmessig var hun på topp alle tre dager.

Denne lille blogg for å løse opp sperren - så skal jeg komme sterkere tilbake med ett og hint som tiden går.

 

Ha en fin vår alle sammen - vi skrives....

 

Langevåg 1. mars-16

Aslak