17. aug, 2018

Tekst

Så har vi passert midten av august og i morgenduften kan høsten`s komme anammes. Kun dager igjen til at vi kan slippe hund for trening til jaktprøver og til høstens rypejakt og jeg kjenner at kriblingen og forventningen øker for hver dag som går. Min pointer tispe NUCH Lady Gaga ligger i krybben med nyfødte valper - 6 i antal - og kan derfor ikke bli med til fjells før sent i september. Goldfinger blir derfor den eneste jeg skal trene og starte på jaktprøve med og allerede 31. august er vi igang på NPK`s hovedprøve på Hjerkinn/Kongsvold. Han skal starte i VK for første gang på høstprøve og forventningene er høye for min egen del. Han minner mye om min tidligere stjerne - Wind Dancer Albin ( du verden - det var rart å skrive navnet igjen )- forrykende jaktlyst som gjør ham noe egenrådig. Etter terpende øvelser med fløyten er han godt i hånd og med de kontante fuglebehandlingene han har vartet opp med til nå blir det ekstra spennende om jeg får vist dette i konkuranse med andre skarpskodde hunder.

Pga valpekullet til Gaga som ble født den 14. august vil rypejakta for min del bli begrenset til noe få dager. Litt ergerlig med tanke på at rypebestanden ser ut til å ha tatt seg opp igjen. Hvem kunne tro dette bare ett år etter at forskereliten fikk etablert rypa på rødlisten ?? Vi - den eldre garde som har opplevd dette før - hadde liten tro på at rypa var i ferd med å forsvinne men hvem hører vel på oss gamlinger ? Slik jeg oppfatter forskerene, blir rypebestanden estimert ut fra fellingsrapportene som hver jeger sender inn etter endt jaktsesong. Takke f-- for da, at fellingen av ryper går ned siden det er innført bag limmits over en lav sko i hele landet. 1 - 2 ryper pr jeger/dag mot fri felling tidligere. Er det da rart at det felles ferre fugl ??? Og dette legges til grunn for RØDLISTEN !!!

Gleden av å gå i fjellet med skarpskodde fuglehunder skal ingen få ta fra oss og så lenge vi har FKF og Inatur som oppegånde kan vi bare glede oss til høst og vinter.

God Prøvesesong og Skitt Jakt.

Langevåg 17. august

Aslak