N UCH Lady Gaga av Vor-Point

Lørdag 6. mai 2017.

Ørskogfjellet - Møre og Romsdal Fuglehundklubb Utstilling for gruppe 7, Dommer Rune Tyvold.

Totalt stilte 35 hunder - 8 pointere - nydelig vær i flotte omgivelser utenfor Fjellstuen, stemningen blant deltagere og ringpersonell kunne ikke blitt bedre. Dommer Tyvold som vanlig effektiv med sitt skarpe blikk som avslørte plusser og minuser og som samtidig fremhevet alt det positive på hver enkelt hund. Lett å være enig med dommer når alt blir redelig forklart i åpen bedømmelse. 

Så- min egen fremvisning av Gaga. Som alltid før start hadde treningen på plenen hjemme gått greit men Gaga hadde ikke vist seg særlig interessert i dette "tullet" under trening. Når vi kom i ringen med alt viraket som er rundt det hele ble innstillingen en annen og hun strammet seg opp og så ut til å trives som "exibisjonist" og jeg løp så fort ringen tillot uten at hun mistet travet en gang. Hun stilte seg opp som om hun sa "se på meg da ! "

Resultat ; Excelent-1 Konk - CK-Cert-1BTK - 1 BIR og tildeling av Norsk Utstilling Championat.

Akkurat fylt 3 år og N UCH er jeg ganske fornøyd med men mest fornøyd er jeg med 1.pr AK som hun tok på Smøla tidligere i vinter. Som vites er dette et krav i tillegg til 3 X cert på utstilling for å bli tildelt championatet. De to første certene tok hun i fjor. Nå gleder jeg meg til høsten med start i VK på Kongsvold/Hjerkinn. Ikke bare er hun flott å se på - hun er en vind i fjellet og viser de aller fleste konkurenter ryggen.

Senere denne måned fyller jeg 70 år. Rart å se det på skjermen som jeg skriver dette - prøver å kjenne på det men klarer ikke å føle annet enn jeg alltid har følt - årene som ligger bak meg er liksom uvesentlig - livet ligger forann meg nå som det alltid har gjort og jeg gleder meg til hva som venter rundt neste sving.

En lang, lys og solrik sommer ønsker jeg for alle mine og alle dere som jeg regner som venner.

 

Langevåg den 7 mai-17

 

Aslak

Hageseter 13. juni 2015

SOMMERENS VAKRESTE EVENTYR ?

Vi samlet oss rundt ringen, dyktig administrert av Bjørg Hillestad og dommer Steinar Sørli. 38 hunder ble bedømt i vakkert vær og rammen rundt ringen er Hageseter med sitt fargerike og flerkulturelle uttrykk; telt - campingvogner med og uten spikertelt - små eldre hytter - nyere større hytter og splitter nytt sanitæranlegg av høy standard. Et broket miljø som passer perfekt til et like broket og mangslungent klientell, slik vi hundefolk er.

Jeg stilte mine to unghunder Lady Gaga av Vor-Point og Goldfinger av Vor-Point. Goldfinger som ikke er jaktpremiert enda stilte i AUK og fikk god kritikk men er litt under middels stor og måtte nøye seg med Very Good. Vel og bra ! Gaga som alt har 1.pr. UK jakt stilte i Brukshundklassen og fikk Exelent av dommer Sørli. Dette er jeg særs fornøyd med - særlig alder tatt i betraktning, kun en uke over minstealder for å stille i denne klassen. Hun konkurerte med 9 andre voksne hunder i sin klasse og plasserte seg som nr 5. Stort :-)

Langevåg 15. juni-15

Aslak

Lady Gaga av Vor-point

Gaga er en særdeles god tispe når det gjelder søkskvaliteter, styrke og utholdenhet, jaktlyst/intensitet og viltfinnerferdigheter. Fast i standen og villig til å reisefuglen. Der stopper moroa - det vil si - helt på tampen av høstsesongen har vi hatt litt moro hun og jeg. Problemet til Gaga har vært et nesten ubendig jageinnstinkt og dette har tatt mye arbeid og tolmodighet å rette på. Nå som prøvesesongen er over har hun begynt å forstå og respektere at hun IKKE skal jage etter fugl - håper bare at dette skal bli hennes nye hverdag for resten av livet slik det også ble for bestemoren - NJCHNMHh-11 Juvel- En A. Hun slet jeg med også som ung men så var det over etter puberteten.

 

Gaga er stilt på tre utstillinger i sommer - NKK Ålesund -Excelent  ck-cert - res cacib. Hageseter NPK-Excelent - CK- res cert. NKK Lillehamar - Excelent - ck - cert.

Hun er altså vakker i ringen som hun er vakker i fjellet og med full respekt for flyvende fugl håper jeg på mange herlige stunder sammen med henne.

Langevåg den 10 november -16

 

Aslak