valpene vokser - er nå voksne

24. jul, 2018

Så - endelig en nyhet å skrive om - nemlig at min NUCH Lady Gaga er drektig med Østagløttens Albin. Valpene ventes ca 15. august- 18. og allerede nå, 3 uker til nedkomst er Gaga tydelig på veg og dyrlegen konstaterte minst 5 valper.

Østagløttens Albin er en ung herremann og kvalifisert til Norsk Derby til høsten. Han er altså dokumentert av beste klasse, har A-hofter og er etter Jutevatnets Makker og Østagløttens Songa. Frode Stenerud som  har bevist sin kvalitet som oppdretter- det samme må også sies  om Ole Frøland som er oppdretter av Makker og bakom ligger min egen oppdrettede Wind Dancer Albin og som vil vites har nettopp han hatt stor betydning for utviklingen av vår norske pointer. Så skal jeg heller ikke stikke under stol at NMHh-11- NJCH Juvel-En A av Vor-Point som er mormor til Gaga og  NJCH Pointnics E I Point som farfar burde borge for at stamtavlen er representert med noe av det skarpeste vi har av genmateriale i  Norge i dag.

Jeg håper at det blir interesse av disse valpene og at aktive fuglehundfolk melder sitt ønske om en valp fra denne kombinasjonen. I så fall er det bare å ta kontakt med meg på tlf 95023210 eller aslak@ledertrends.no 

Langevåg den 24.07.18.

Aslak

12. mai, 2015

Denne helgen var jeg så heldig å få bli med på trening både på duer og ryper i fjellet. Min venn Frode Strand som i alle år har hatt pointer er for tiden hund-løs men har konvertert til langhåret fuglehund som er født 18.april og Frode, som meg selv, trengte oppfrisking i dressurens finnesser og ble med. Som bildet viser - kanskje det siste bildet av Frode med pointer i kobbel - flott da at det er med Lady Gaga og Goldfinger, begge av kennel Vor-Point.

 

Så litt om helgens trening på Lesja, Slådalen Treningsfelt, et flott opplegg av herrene Ludvig Gråtrud, Bjørn Johan Traasdahl og Ivar Høgli samt Ole Hagen. Dette kurset var myntet på unghunder med variabel erfaring og alder og jeg ønsket å prøve mine hunder på duer og lørdag formiddag gikk med til dette. Vi fikk besøke Elin Wittusen sitt trenigsfelt på Hjerkinn og så mange duer vi kunne ønske oss. Uten at jeg skal gå inn på opplegget i detalj kan jeg bare si at dette også har noe for seg i en fase av en hund`s utvikling. Dyktig og tillitsvekkende utført av Ole og Ludvig. Så bar det til fjells til Slådalen Treningsfelt. Må da presisere at alle tillatelser med dispensasjon fra båndtvangen var i orden og alt foregikk på betryggende måte. Vi fikk flere kontakter med ryper som på denne tiden er parret to og to og forbereder sin hekking. Det er nok på siste verset at vi skal uroe fuglene på denne årstiden og denne helgen var den siste for sesongen.

 

I tillegg til et lærerikt og trivelig kurs i felten må også nevnes et særs trivelig sted på Søre Traasdahl Hyttetun med velkomst i en koselig og rommelig "Gapahuk" med bål i midten og servering av rykende varm og hot suppe. Hyttene har høy standard og utstyrt til selv å kunne tilberede mat. Lørdag kveld ble alle benket til bords inne hos vertskapet og fikk servert hjemmelaget pizza slik man får den servert i pizzaens hjemland. ( nesten som man parlet italiano )

 

Tusen takk til Ludvig  & Co🙂

ANBEFALES !🤩

 

Langevåg den 11. mai-15

 

Aslak

29. apr, 2015

Lady Gaga og Fingo er kanskje de største unghundtalent jeg har hatt. Fingo er ikke startet på prøve enda og Gaga fikk sin 1.pr. UK på sin andre start nå sist helg. Begge er påmeldt Derby 2015 og tiden fram dit skal brukes til DRESSUR😠. De er begge stortgående men samtidig i god kontakt. De ligger på vinden, meget godt revierende og vendingene alltid opp mot vinden. Dette- i tillegg til meget skarp nese - gjør at det nesten ikke støkkes fugl. Fart og intensitet er helt på topp og selv om de enda bare er vel året gamle har de utviklet en meget sterk muskulatur og utholdenhet. 

Jeg blir 68 år neste måned men inne i mitt hode og kropp føler jeg meg 38🙃 så mine venner - se opp - til høsten blir det liv i fjellet🤪.

 

Langevåg 29. april 2015

Aslak