22. okt, 2019

Tekst

Så- etter altfor lang tid fraværende på min egen hjemmeside, våknet jeg til live igjen og vil formidle noen ord. Siste kull - Østagløttens Albin / Nuch Lady Gaga er nå godt over året og alle har opplevet sin første jakt. Gratulerer til Alf Gunnar Øyasæter som med sin Balder av Vor-Point fikk 2. pr UK på sin aller første start ( også for Alf Gunnar ). De øvrige i kullet er ikke startet enda men det meldes om overskudds hunder med fart og trøkk. Jeg har en selv, Birck av Vor-Point og felte den første rypen for ham nå søndag. Stor stas !

Ellers har jeg startet Lady Gaga på 4 prøver i år uten å oppnå det helt store - 5. pr VK kval NM-Vinter er heller dårlig og i høst har det buttet imot så det holder. To ganger utslått på for stort og åpent søk en gang for ikke å klare å lette rypen hun stod for. Både Gaga og jeg hadde trakket over rypen som lettet bak meg. Tomstand - sjangse på fugl - utgår !!! Det er ikke bare i fotball at det svinger - føler meg i samme båt som Deila.

Nå-vel - årets rypejakt har vært av det gode slaget. I forhold til rypebestanden jeg har opplevet er det en parodi å begrense fellingskvoten til en - 1 - rype/dag og jaktkort for fem-5 dager. Jeg har ikke opplevet så store flotte kull på flere år og ikke var det for langt imellom dem heller. Det har vært herlige dager med nydelig jaktvær og ditto opplevelser med kaffibål og rast i lyngen. Må det komme flere slike høstjakter !

For nå - høres !

Langevåg den 22.10.2019.

Aslak