17. aug, 2018

Tekst

14. august kom kullet til verden - 7 valper - 2 tisper og 5 hanner. Dessverre døde en hann-valp etter 2 døgn, de resterende utvikler seg helt normalt og alle er uten synlige lyter.

Det er mye styr med oppdrett - masse våking og lufting av Gaga - ut og inn og renhold av pledd, kasse gulv og ikke minst foring og vanning. Det er mye å bekymre seg over som oppdretter. Får alle valpene komme til spenene - er det nok melk til alle - er tispen en god mor - klarer hun å holde rent og alle i godt hold ? Er det interesse for disse valpene ? får jeg solgt dem til gode jakthund-folk ? 

Vel - det er ikke første valpekullet jeg har oppdrettet - faktisk er dette kull nr 18 i min tid som hundemann og oppdretter av fuglehunder. Jeg har alltid fått plassert valpene til dyktige og ivrige hundefolk og håper at det skal gå med dette kullet også.

Som oppdretter har man sine oppfatninger om hva som er til beste for utviklingen av sin rase. Så også for min del - og etter mange år i manesjen satser jeg på at jeg har lært en del om pointeren som rase og også om enkelt individer samt mine kolegaer rundt i landet som også avler fantastiske hunder. Østagløtten er en av flere som har avlet friske, gode og flotte pointere og jeg har stor tro på denne kombinasjonen med Gaga / Albin.

Du som leser denne bloggen er velkommen til en hyggelig hundeprat og som kanskje ender opp med at nettopp du får oppleve gleden med en hund av topp kvalitet både hva angår helse, gemytt, jaktlyst og eksteriør.

Langevåg den 17. august-18.

Aslak