12. mai, 2015

Lesja & Dovre Fuglehundskole

Denne helgen var jeg så heldig å få bli med på trening både på duer og ryper i fjellet. Min venn Frode Strand som i alle år har hatt pointer er for tiden hund-løs men har konvertert til langhåret fuglehund som er født 18.april og Frode, som meg selv, trengte oppfrisking i dressurens finnesser og ble med. Som bildet viser - kanskje det siste bildet av Frode med pointer i kobbel - flott da at det er med Lady Gaga og Goldfinger, begge av kennel Vor-Point.

 

Så litt om helgens trening på Lesja, Slådalen Treningsfelt, et flott opplegg av herrene Ludvig Gråtrud, Bjørn Johan Traasdahl og Ivar Høgli samt Ole Hagen. Dette kurset var myntet på unghunder med variabel erfaring og alder og jeg ønsket å prøve mine hunder på duer og lørdag formiddag gikk med til dette. Vi fikk besøke Elin Wittusen sitt trenigsfelt på Hjerkinn og så mange duer vi kunne ønske oss. Uten at jeg skal gå inn på opplegget i detalj kan jeg bare si at dette også har noe for seg i en fase av en hund`s utvikling. Dyktig og tillitsvekkende utført av Ole og Ludvig. Så bar det til fjells til Slådalen Treningsfelt. Må da presisere at alle tillatelser med dispensasjon fra båndtvangen var i orden og alt foregikk på betryggende måte. Vi fikk flere kontakter med ryper som på denne tiden er parret to og to og forbereder sin hekking. Det er nok på siste verset at vi skal uroe fuglene på denne årstiden og denne helgen var den siste for sesongen.

 

I tillegg til et lærerikt og trivelig kurs i felten må også nevnes et særs trivelig sted på Søre Traasdahl Hyttetun med velkomst i en koselig og rommelig "Gapahuk" med bål i midten og servering av rykende varm og hot suppe. Hyttene har høy standard og utstyrt til selv å kunne tilberede mat. Lørdag kveld ble alle benket til bords inne hos vertskapet og fikk servert hjemmelaget pizza slik man får den servert i pizzaens hjemland. ( nesten som man parlet italiano )

 

Tusen takk til Ludvig  & Co🙂

ANBEFALES !🤩

 

Langevåg den 11. mai-15

 

Aslak