valpene vokser - er nå voksne

22. okt, 2019

Så- etter altfor lang tid fraværende på min egen hjemmeside, våknet jeg til live igjen og vil formidle noen ord. Siste kull - Østagløttens Albin / Nuch Lady Gaga er nå godt over året og alle har opplevet sin første jakt. Gratulerer til Alf Gunnar Øyasæter som med sin Balder av Vor-Point fikk 2. pr UK på sin aller første start ( også for Alf Gunnar ). De øvrige i kullet er ikke startet enda men det meldes om overskudds hunder med fart og trøkk. Jeg har en selv, Birck av Vor-Point og felte den første rypen for ham nå søndag. Stor stas !

Ellers har jeg startet Lady Gaga på 4 prøver i år uten å oppnå det helt store - 5. pr VK kval NM-Vinter er heller dårlig og i høst har det buttet imot så det holder. To ganger utslått på for stort og åpent søk en gang for ikke å klare å lette rypen hun stod for. Både Gaga og jeg hadde trakket over rypen som lettet bak meg. Tomstand - sjangse på fugl - utgår !!! Det er ikke bare i fotball at det svinger - føler meg i samme båt som Deila.

Nå-vel - årets rypejakt har vært av det gode slaget. I forhold til rypebestanden jeg har opplevet er det en parodi å begrense fellingskvoten til en - 1 - rype/dag og jaktkort for fem-5 dager. Jeg har ikke opplevet så store flotte kull på flere år og ikke var det for langt imellom dem heller. Det har vært herlige dager med nydelig jaktvær og ditto opplevelser med kaffibål og rast i lyngen. Må det komme flere slike høstjakter !

For nå - høres !

Langevåg den 22.10.2019.

Aslak

14. sep, 2018

Snart 5 uker gamle er det mye liv i bingen. Valpene utvikler seg på beste måte, er selvsikre og utforskende som friske valper skal. Etter hvert som de utvikler seg og blir større tenker jeg å legge ut bilder her på siden. 

Er litt skuffet over at så få viser interesse for dette kullet - kun en valp solgt og det er tispevalpen. 4 hanner er ledig for den/de dedikerte og jeg skal garantere valuta for pengene. Disse valpene vil utvikle seg til topp jakthunder - tro meg !!

Rypejakten for meg blir mot slutten av måneden - må passe disse små - og jeg gleder meg til å slippe til på Lesja. Det meldes om bra rypebestand og det er jo det som teller - ikke å felle så mange, det er jo også begrenset antall på 10 ryper totalt på ett kort, og det er OK.

Så håper jeg at flere kommer hjem fra jakten og tenker at det er på tide med ny pointer for kommende sesonger. Velkommen til en hundeprat og kom gjerne hjem til oss for å se de yndige små.

Langevåg den 14. september-18

Aslak

4. sep, 2018
3. sep, 2018

Så er det igang igjen - høstens første jaktprøve på Kongsvold/Hjerkinn. Siden Lady Gaga ligger i valpekassen med sine 5 yndige små startet jeg med broren, Goldfinger av Vor-Point i vinnerklassen på NPK`s Hovedprøve. Nydelige forhold og mye ryper gjorde det hele til en forestilling med nerve av den gode gamle sorten. "Fingo" går et meget godt søk i intens driv og høy fart, finnes i stand i høyt kjerr, reiser djervt på kommando og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer utlagt rype. Blir koblet med 6 minutter av tiden til gode pga at makker slo seg ut i denne situasjonen. Ble senere tatt inn i slipp med ny makker, ny stand, reiser kanon stort kull, men akk - i skuddet letter en etternøler og "Fingo" forfølger. Takk for i dag!

Spørger meg selv - er jeg for gammel og snill nå ?? På høyden av min kariere holdt dressuren i fugl til topp resultater ( NM-Høst h-2011 ) ++++. Må i tenkeboksen å finne tilbake til formelen - kan ikke fortsette på denne måten. Skal spisse formen både til meg selv og hunden så får vi håpe at dette retter seg i løpet av høsten.

Gir oss ikke - det er for spennende dette hundelivet til det`.

Skitt jakt og lykke til på prøver til deg som er bitt av denne basillen.

Langevåg 3.sept.-18

Aslak

17. aug, 2018

14. august kom kullet til verden - 7 valper - 2 tisper og 5 hanner. Dessverre døde en hann-valp etter 2 døgn, de resterende utvikler seg helt normalt og alle er uten synlige lyter.

Det er mye styr med oppdrett - masse våking og lufting av Gaga - ut og inn og renhold av pledd, kasse gulv og ikke minst foring og vanning. Det er mye å bekymre seg over som oppdretter. Får alle valpene komme til spenene - er det nok melk til alle - er tispen en god mor - klarer hun å holde rent og alle i godt hold ? Er det interesse for disse valpene ? får jeg solgt dem til gode jakthund-folk ? 

Vel - det er ikke første valpekullet jeg har oppdrettet - faktisk er dette kull nr 18 i min tid som hundemann og oppdretter av fuglehunder. Jeg har alltid fått plassert valpene til dyktige og ivrige hundefolk og håper at det skal gå med dette kullet også.

Som oppdretter har man sine oppfatninger om hva som er til beste for utviklingen av sin rase. Så også for min del - og etter mange år i manesjen satser jeg på at jeg har lært en del om pointeren som rase og også om enkelt individer samt mine kolegaer rundt i landet som også avler fantastiske hunder. Østagløtten er en av flere som har avlet friske, gode og flotte pointere og jeg har stor tro på denne kombinasjonen med Gaga / Albin.

Du som leser denne bloggen er velkommen til en hyggelig hundeprat og som kanskje ender opp med at nettopp du får oppleve gleden med en hund av topp kvalitet både hva angår helse, gemytt, jaktlyst og eksteriør.

Langevåg den 17. august-18.

Aslak