1. mar, 2013

Tanker fra en sykeseng....

Hei igjen, har tilbragt en del tid i sengen siste uken med influensa. Kjedelige greier og tankane går i alle retninger - leser litt og undres over mangt🤨. På nettet så jeg en dag en presentasjon av pointer importer og ble interessert. Spesielt en "rar" pointer uten pigment og med halen rett opp the american way. Denne ble presentert av eier/importør? og jeg las til tårene blendet meg. La meg kalle ham LynogTorden - det var ikke småtterier importøren beskrev denne hunden med og jeg tenkte at her har vi en kandidat til min kommende avlstispe. Så ser jeg til min skuffelse at hunden er røntget og fått dagnosen HD-D. Så ble den re-røntget og fikk diagnosen Fri-B og jeg tenker -hvordan er dette mulig ?? Og videre tenker jeg - hvor ofte blir hunder med diagnosen Fri-A røntget om igjen ? Har det i det hele tatt skjedt ? Jeg har ikke hørt at noen har gjort det - heller ikke skeptikere til HD røntging som har fått fri A diagnosen men straks de får en diagnose som de ikke ønsker ( og hvem ønsker vel å få sin hund med HD b-c-d-e ?) ja- så blir det re-røntging og alltid med forbedret resultat. Slike tanker er det som kommer til meg febersyk som jeg ligger der i sengen midt på dagen. Videre leser jeg at dette vidunderet av en pointer unghund har vært på prøve i Sirdal og fått 2.pr. UK som eneste unghund både fredag og lørdag. Hm... dette må sjekkes😎- og hva finner jeg ? Løgn !! Fra å ha fått inntrykk av at denne LynogTorden var den beste unghunden på prøve to dager på rad så ender den opp med å bli det motsatte. Det viste seg nemlig at en unghund ES fikk 1.pr. UK samme dag på samme prøve. Videre viser det seg at denne LynogTorden har startet på jaktprøve hele 7 ganger uten å få premie og måtte altså starte 8 ganger før den fikk sin 2. premie. Ikke så uvanlig i og for seg dette men hvorfor ble det presentert av importør/eier så til de grader ukritisk ?

Videre leste jeg om en import fra Italia som også ble HD røntget til C-hofter og brukt i avl til ett kull. Hva i alle dager tenker de disse oppdrettere som gjør slikt ? det minner jo om sabotasje mot vår kjære Pointer. Jeg har tutet om HD problematikken i noen år nå og har fått tilbakemeldinger som tyder på at mange ser det samme som meg og uttrykker enighet men jeg har også fått meldinger om at "jeg må holde kjeft" nå. Von dess !

Jeg er på bedringens veg nå så forhåpentlig ser jeg saken i et klarere lys så snart febertåken letter. Til neste gang... ha en fin vinter med din/e pointere og lykke til på prøver for den som fristes 🙂.

Aslak