7. jul, 2013

SKRÅBLIKK !!

Min mor-mor og min mor var vitebegjærlige damer som las Vigrabibelen ( les sunnmørsposten) ord for ord fra øvre vengstre hjørne til nederste høyre på siste side. Jeg har muligens arvet min mor i dette og leser Fuglehunden på samme måte. På siden til Norsk Bretonklubb leser jeg at avlsrådet har en ansvarlig dame for "HENVENDELSER OM PARRINGER OG LIGNENDE". Hmmm-- hva er lignende på parringer ? Så kom jeg på det - en sann historie fra -80 tallet - PRØVEPARRING !!!

 

Dette trenger en innføring og den går slik; Som teknisk arrangør av Trippelprøven på Kongsvold var hele styret til Bretonklubben samlet på hovedkvarteret Kongsvold Fjellstue. På denne tiden foregikk det forskning på Gåvålia under Johan B Steen`s kyndige ledelse. Han hadde en engelsk setter som var oppdretet at Arne Gran med navnet Gråvolas Rubben og ble brukt under forskningen. Rubben var halepisker og slo sin hale til koldbrann slik at den måtte amputeres og vips - den lignet på en noe stor breton. Johan, med sin sans for practical jokes, kunne ikke dy seg annet enn at han meldte sin Rubben til start i VK som breton importert fra Canada med navnet field trial champion Arne`s Ruby og fikk sekretæren til å være med på spøken. "Ruby" gikk helt til finalen og endte som nr 3. Ikke så sensasjonelt for Rubben å være men som breton på den tiden var dette en sensasjon og styrets leder kalte sine tropper til samling og bestemte at Johan ble kalt til møtet for å avtale en - ja- nettopp - PRØVEPARRING!

 

Johan skjønte jo raskt at han måtte stoppe menst leken var god og avsluttet det hele med følgende : " Min kjære Ruby har mange gode egenskaper som jeg setter pris på men prøveparre - dèt kan han ikke ".

 

Langevåg den 7. july -13

Aslak