2. jun, 2013

" VED EN INKURIE "

Det var Salig Jan P Syse som lærte meg hva en INKURIE er da han kom i skade for å "glemme" viktig informasjon ved innlevering av et regnskap. Som jeg har skrevet tidligere har jeg kjøpt meg en pointer-valp fra Sveriges mest kjente pointer-kennel og trodde meg godt orientert før Molly ble levert. Ett av mine parametre var at hunden skulle bli over middels stor, være av beste avstamming og frisk og helsesam i bredeste forstand. HD har vært og er fortsatt et mantra som rir meg og jeg har friskt og freidig uttalt at grad HD-fri B er å betrakte som HD - BASTA. Ved mine undersøkelser før kjøpet ble jeg opplyst at alle tidligere røntgede valper etter moren var HD-fri A. På web-siden til NPK var ikke moren registrert med kjent HD status angivelig fordi den er svensk og det falt meg ikke inn at den kunne ha noe annet enn status Fri -A. Faren til kullet har alt i orden, han er stor og flott og vinner av svensk derby -12. Moren er en stor tispe som har avlet usedvanlig godt - så hva annet skulle jeg tenke enn at jeg her ville få meg en drømme-hund?

 

Vel - Molly er meg kjær med all sin jaktiver alt som 6 mnd gammel valp. Hun har et fantastisk temprament, en sjelden intensitet og sterk personlighet. Størrelsen sier du ? Hun er bitte-liten og med fransk front😮.

 

Hvor kommer så INKURIEN inn i bildet ? Jeg har fått opplyst at moren har status HD-fri B.

Det er sannelig ikke lett å sno seg i dette miljøet og skuffelsene står av og til i kø for å gjøre livet surt for noen hver. Molly blir nok hos Rigmor og meg og vi er spent både på størrelsen, frambenstillingen som voksen og selvsagt hvilken HD-status hun vil få sammen med sine søsken. Til nå i min lange kariere har jeg unngått HD i mine hunder og ber de høye makter om at det fortsetter slik.

Lykken står den kjekke bi - heter det, vi får se-----

Langevåg den 02. juni-13.

Aslak