Kennel Vor-Point`s Juvel-En A

Hei alle hundevenner og Godt Nytt År !

Etter ca 40 år med fuglehund tar jeg mot til meg å åpner min egen hjemmeside. Dette er spennende og krevende og jeg håper at mine valpekjøpere i første rekke finner interesse i å følge med på denne siden. Jeg tenker å legge ut bilder og nyheter etter hvert og som en start legger jeg ut bilde av Ena etter hjemkomsten fra Kongsvold da hun og jeg vant NM-Høyfjell høsten 2011. Dette er jo etter hvert gammelt nytt og det er vel snart bare Rigmor og jeg selv som fortsatt blir trigget av dette så får dere bære over med at jeg fortsatt "surrer" med dette. Bare så det er sagt - de 4 dagene på Hjerkinn/Kongsvold var et høydepunkt i min kariere og betaling for alt arbeid som er nedlagt i avl- trening - dressur- jaktprøver og utstilling i alle disse 40 år. På bildet er Ena noe betuttet og føler at det jålete å skulle stille seg opp foran premiebordet noe hun gjorde pliktskyldigst og jeg må innrømme at dette bildet ikke yter henne rettferdighet. Får se om jeg ikke får rettet opp etter hvert som jeg lærer meg å bruke dette forum.

Dette for denne gang,

hilsen Aslak

Så har det gått noen dager siden jeg startet denne siden og må si at jeg er overrasket over besøket. For å ha noe å bygge på er det viktig å ha med historien til mitt hundeliv og tenkte å gi en kort oppsummering her. Jeg kjøpte min første renrasede hund som 14 åring av pengene jeg fikk til min konfirmasjon. Jeg las alt jeg kom over av hunder og studerte bilder i den tidens bøker som var tilgjengelig og ønsket mitt var engelsk setter men dette var ikke mulig å oppdrive. Mitt andre valg var airdale terrier og fra en annonse i Aftenposten fikk jeg kjøpe en valp fra fru Lilly Thoresen, Larvik. Prisen var kr 250,- og dette var i 1961. Først 4 år senere kom fuglehund inn i mitt liv - en strihåret vorsteh som ikke lydde sitt navn - Erra. Min far Gudleik ( som vises helt til høyre på bildet av tre herrer med vorstehere, ryper og tiur ) kjøpte denne frøkna av Rolf Bergh, Trondhjem. Han hadde importert henne fra Danmark men kunne ikke beholde henne. Det skulle snart vise seg hvorfor - dengang var det ikke båndtvang som i dag og hundene levde et fritt og lykkelig liv på landsbygda og jeg tør knapt tenke på alle historiene denne Erra var opphavet til. Den gang var det vanlig med hønsegård, kanin-oppdrett, grisefjøs og saue-hold i snart annethvert hjem og denne Erra på fri dressur blant alt dette !! - man kan bare tenke seg ! Vel - jeg klarte å holde henne i live til jeg dro i det militære- så var det slutt på strihår for meg. 

Et nytt kapittel i mitt liv startet etter militæret, giftet meg med Rigmor og mine tre barn, Therese, Vegard og Sturla kom i rask rekkefølge og der etter i 1974 min første korthåret vorsteh Røysbakkens Binky. Dette ble starten på min kariere som prøve deltager og utstillings deltager, jaktprøve dommer og oppdretter. I tiden som har gått -39 år - 11 valpekull med vorsteh og 6 valpekull med pointer - et ukjent antall jaktprøver som dommer ( ble uteksaminert 1983 ) som deltager og et ukjent antall premier med NM-tittel 2011 på topp. Alt dette har satt sine spor og minnene er mange og lysten og suget etter flere opplevelser med mine hunder har ikke avtatt, heller økt og dette er grunnen til at jeg etablerer denne hjemmesiden for på denne måten å sette mine kommende opplevelser i system og om mulig å være til hjelp for mine venner og valpekjøpere i tiden som kommer.

På bildene som vist under har jeg tatt med et bilde som jeg tok fra en jakt i Snåsa og er fra 1976. På bildet fra vengstre Jens Petter Ekornes, Alf Midtbust og min far Gudleik Digernes. Også oppdretter av min Binky var med på jaktlaget men desverre er bildet, hvor han og jeg og "våre" hunder vistes, kommet bort. Bildet på toppen av Store Sølenkletten er tatt av Vegard og viser NJCHNMHH-11 Juvel-En A av Vor-point i front, nr 2 er NUCH Starbuck av Vor-Point og bakerst sitter Wind Dancer Albin av Vor-Point ( sannsynligvis den av mitt oppdrett som har satt størst spor etter seg ) Sporene i leiren er ikke etter Albin men etter en stor bjørn som krysset Vegards  på vei opp fjellet til vårt rypeterreng i Østerdalen. Fra hjemlige trakter på Ørskogfjellet ser vi Starbuck i stand med Ena som sekundant. Bildet framfor peisen er fra min store dag på Hjerkinn Fjellstue 2011.

Navnet på min kennel - av Vor-Point - gir seg selv med bakgrunn i de hunderasene jeg har hatt. I dag og i framtid vil jeg nok bare ha pointer i min kennel så navnet får bety "opp og fram" og dette får bli min ledetråd.

Vennlig hilsen

Aslak

Beskrivelse